U bent hier

Home

Missie

Rebus wil meer recreatief(buiten) bewegen (wandelen, lopen, fietsen…) en gezondheidssporten (zwemmen-fitness-yoga) –individueel of in groep-ondersteunen en werken aan veilige verplaatsingsmogelijkheden  met aandacht voor voeding, natuur, geschiedenis, sociale contacten…
Rebus wil meer mensen aanzetten om meer en regelmatig te bewegen (stappen, fietsen…). Zonder competitiedrang maar met aandacht  voor de zorg voor de gezondheid en het mooie in de omgeving. Natuurlijk moet dat kunnen in veilige en aantrekkelijke omstandigheden.
Daarom staat Rebus voor aangeduide, ononderbroken , autovrije netwerk van voetpaden, trage wegen en fietspaden tussen de deelgemeenten en in de deelgemeenten. Daartoe zullen alle mogelijke wettelijke middelen worden ingezet.
Naast dit engagement biedt de aansluiting bij Rebus een degelijke 24 op 24 uur verzekering bij Sporta vzw voor gezondheidssporten (wandelen-lopen-fietsen(met trapondersteuning)-zwemmen-fitness-yoga). De vereniging is ook aangesloten bij de sportraad en erkend  door de gemeente.
De vereniging voorziet een groepsmoment voor samen fietsen, lopen, wandelen. Maar ook de individuele sporter kan aansluiten en is verzekerd....Leden en groepjes leden kunnen ook initiatieven ontwikkelen en laten verzekeren.