U bent hier

Home

NIEUW NIEUW Leren lopen met rebus

Leren lopen bij Rebus

Naast stappen, fietsen en zwemmen is lopen is een interessante vorm van beweging: het kan de algemene conditie en uithouding gevoelig versterken en verbeteren. Natuurlijk veronderstelt dat ook een aangepaste levensstijl van gezonde en beperktere voeding. Bijna iedereen kan leren lopen. Na ernstige aandoeningen en bij hogere leeftijd is een medisch onderzoek aangewezen.

Als men niet meer gewoon is om te lopen, moet ons totaal lichaam zich wel geleidelijk aanpassen aan de nieuwe situatie. Er zijn wetenschappelijk onderzochte programma’s om geleidelijk de overgang te maken van stappen naar lopen. Stilaan wordt de duur van loopminuten opgevoerd en terzelfdertijd de momenten van stappen afgebouwd met ondersteunende oefeningen.

Lopen is het minst belastend als het gebeurt op een zachtere ondergrond en met schok dempend schoeisel.  Dat en liefst ademende en zweet doorlatende kledij maakt het lopen comfortabel. Best wordt twee maal per week geoefend en daarom is het nodig om afspraken voor eigen welzijn vast te leggen in de agenda. Doel is om in tien weken een vijftal kilometer ononderbroken te kunnen lopen zonder buiten adem te zijn.

Afspraken: start van de sessie vrijdag 18 en 26 april om 20 uur aan de Veldmuis, Fel. Cauwelstraat, Nederboelare met begeleiding van Armand Matthijs. Rebus aansluiting-verzekering van 6 euro tot einde augustus is noodzakelijk.

Informatie en vragen: armand matthijs 0474/279625 of www.gerebus.be