U bent hier

Home

Pleidooi voor veilige (kunst)-wandelroutes in Zarlardinge en elders in Geraardsbergen

In een museum kan je kunstwerken gaan bekijken. Het is vanzelfsprekend dat daar de omgeving volledig veilig is voor de bezoekers. Valt deze vanzelfsprekende verantwoordelijkheid weg als men buiten, al wandelend, gaat kijken en genieten van Kunstwerken en de Natuur?
Zondag 30 september werd de ‘biZARroute in Zarlardinge ingewandeld. Een zeer verdienstelijk, vernieuwend en waardevol initiatief dat alle waardering verdient! Alleen liep de wandelroute ook over wegen die alleen ruimte bieden voor autovoertuigen, zoals in de Watermolenstraat en Pastorijstraat (zie foto). In grote groep en zonder autoverkeer lijkt dat veilig, maar wat als men de route alleen bewandelt of in kleine groep?
Wij vragen dat deze route wordt aangepast en enkel via autovrije voetpaden en voetwegen loopt waar het veilig is en waar Geraardsbergenaars en bezoekers tenvolle kunnen genieten van de natuur en de opgestelde kunstwerken.
Sport- en bewegingsproject Rebus wil meer mensen aanzetten en ondersteunen om te bewegen in de buitenlucht. We willen er daadwerkelijk voor opkomen dat dit gebeurt in veilige omstandigheden via aangeduide, ononderbroken en autovrije voetpaden-voetwegen en fietspaden. En des te beter als langs deze wandelwegen en fietspaden veel natuurlijk moois te zien is, aangevuld met kunstzinnige creaties van veel mensen.
Leve een veilige ‘biZARroute’ in Zarlardinge! En laat veel andere mooie, veilige en natuurlijk-kunstzinnige wandelwegen en fietspaden maar komen!
Namens Rebus, armand matthijs www.gerebus.be 3.10.2012