U bent hier

Home

Rebus beloont de zowat veertig toegankelijke zaken in stadscentrum Geraardsbergen

Persbericht 30 november 2013
 
Rebus kiest voor toegankelijke handelscentrum en handelszaken.
Mensen aanzetten en ondersteunen om (opnieuw) meer te bewegen is de doelstelling van bewegings- en sportproject Rebus. 
Dat dit gunstig en noodzakelijk is, werd pas opnieuw aangetoond door de Gentse Universiteit. 
Natuurlijk veronderstelt dat ook toegankelijke (publieke) gebouwen, vrije voetpaden en veilige fietspaden. Aan deze voorwaarden is nog onvoldoende voldaan.
 
Met een kleine actie willen we handelszaken belonen, die in het handelscentrum nu al toegankelijk zijn voor mensen die moeilijk te been zijn of zich verplaatsen in een rolstoel. Een handelscentrum, dat voor iedereen toegankelijk is, zorgt zeker voor bijkomende aantrekkingskracht van een centrum.
 
Dinsdag 3 december is het de internationale dag voor mensen met een beperking en met een handicap. Dan willen we een nuttige attentie bezorgen aan de zowat veertig toegankelijke zaken in het stadscentrum. 
 
Eerder vroegen we aan het stadsbestuur en handelsverenigingen om bijkomende inspanningen (aanpassen dorpels en voetpad) te leveren om alle bezoekers te verwelkomen. Nieuwe wetgeving legt de voorwaarde voor toegankelijkheid op bij (ver)bouwen. Positief is ook wel dat de politie eindelijk werk wil maken om alle hindernissen weg te werken op voet- en fietspaden.
 
Met de bedeling van de veertig nuttige attenties beginnen we dinsdag 3 december om 11 uur aan de spoorwegbrug Oudenaardsestraat, kant stadscentrum. Rolstoelgebruiker Pascal Cosyns, die ons bij deze actie inspireerde, zal ons vergezellen bij de positieve tocht door het stadscentrum.
 
We zouden het waarderen u daar te mogen ontmoeten. En je kan natuurlijk ook even meegaan…
 
Dank en beste Rebus-groeten,
 
Armand Matthijs 0474/279625