U bent hier

Home

Rebus ontvangt prijs voor actie verkeersveiligheid

Rebus ontvangt prijs voor actie verkeersveiligheid

Zondagmorgen ontving sport- en bewegingsproject Rebus een naturaprijs van 500 euro uit de handen van Bert Gilté van een wedstrijd van Verenigingen voor Verkeersveiligheid en de Vlaamse Sportfederatie. Online webshop www.sportspel.be zorgt voor de prijs.

De prijs werd gewonnen na het werk aan het Bleekpad-Ooievaarsroute in het stadscentrum en de inzet voor meer verkeersveiligheid: Noodvoetpaden aan de Astridlaan, doorlopende straten, wandelpad aan de Maretak, vrij liggende fietspaden, trage wegen… De jonge Rebus, gestart 1 september 2010, pleit voor een grote ‘Buiten-sporthal’ waar iedereen (rolstoelgebruikers, stappers, fietsers…)meer kan bewegen en zich veilig verplaatsen. En daarbij ook kan genieten van gezonde lucht, natuur, mooie plekjes, onze geschiedenis…

De prijs wordt volledig ingezet voor de bestaande en nieuwe leden. Zo wordt zondag 16 december een wandeling van 6 kilometer georganiseerd in de Dendervallei en het stadscentrum. Startplaats: 10 uur aan Dienstencentrum ‘De Maretak’, Groteweg 27a. Tussen 11 en 12 uur kan men daar zich ook aansluiten om met een 24 op 24 verzekering te wandelen, lopen en fietsen. De kostprijs hiervoor tot 1 september 2013: 8 euro (wandelen en lopen), 20 euro (fietsen). Ieder lid deelt mee in de gewonnen prijs en ontvangt een ‘vergrootglas op voet’ (ter waarde van 3,25 euro).Ziekenfondsen komen tussen voor deze gezonde aanpak van bewegen en sporten zonder verdere verplichtingen.

Meer informatie: Rebus  anne_decubber@hotmail.com, tel: 0474/279625 of www.gerebus.be

Armand Matthijs 9.12.2012

afbeelding van Armand