U bent hier

Home » Statuten

Rebus-sen voor ons en een mooier geheel

 

Bewegings- en Sportproject REBUS vzw

‘Openlucht sporthal’ voor rollers, stappers, lopers, trappers!

Onderneming: 0567.740.109 - lid Sporta federatie vzw  Rekening: Rebus BE95 0688 9342 1658

Bestuur: Luigi Buyl, Anne De Cubber, Daniel Janssens, Fred Pools, Peter vanden Hove, Armand Matthijs

Contact: Hogeweg, 128 9500 Geraardsbergen  054/421950 of armand.matthijs@skynet     www.gerebus.be

 

 

Rebus-sen voor ons en een mooier geheel

 

Rebus (recreatief buitensporten) werd opgericht op 31.8.2011. We vertrokken met een klein groepje aan de ‘Permanensje’, stapten in de stad  en dronken iets op het terras van de Maretak café.

Van bij aanvang was het basisdoel: het aanzetten en ondersteunen om meer te bewegen. Dat is goed voor alle mensen en ook voor onze leefomgeving.

Origineel was dat we kozen voor buiten bewegen in een  ‘buitensporthal’. Want dit bewegen-sporten wilde aansluiten bij dagelijks bewegen. Zoals ik rol of stap naar de winkel, ik fiets naar mijn werk, ik loop om de conditie te verbeteren, ik zwem bij mijn revalidatie….

Vandaar dat we bij Sporta kozen voor een verzekering voor buitensporten: rollen, stappen, lopen, fietsen, zwemmen…

 

 We deden als jonge vereniging mee aan de jaarlijkse prijs sportfederaties en verkeersveiligheid en wonnen de prijs ‘sport en verkeer’ op 9 december 2012. Omdat we  wisten of ontdekten dat zich buiten verplaatsen niet vanzelfsprekend is: er is geen voetpad, de winkel is niet toegankelijk, de buurtweg is afgesloten, we hebben hier amper fietspaden…

Een vereniging met zorg en verantwoordelijkheid probeert daar in solidariteit iets voor te doen. En zal daarvoor contact zoeken en de krachten bundelen met hen die deze verantwoordelijkheid delen.

 

Alles begint bij jullie. Je koos om meer te bewegen in verschillende vormen. Je bent begaan met het welzijn van anderen. Je kiest voor een wereld van onderlinge en respectvolle contacten. Rondom ons kunnen we veel moois, creatiefs, rust, stilte vinden of opzoeken. En verder bewaren en koesteren.

We danken en feliciteren je daarvoor. Dat gaat niet altijd vanzelf. Maar het resultaat is dat je er beter van wordt en dat we samen doorwerken aan een vrije en gezonde wereld.

 

Rebus is recreatief buitensporten. Rebus is evenzeer een verzameling van kleine stukjes die je kan gebruiken of nodig hebt om een tof  en rijker geheel te vormen. Dat is een veilige, gezonde, kunstzinnige, creatieve ‘buiten sporthal’ voor iedereen.

We hebben elkaar een beetje nodig en kunnen elkaar en nieuwkomers heel wat bieden!

 

25 januari 2015