U bent hier

Home

Sport- en bewegingsproject Rebus: Nieuwsbrief februari 2013

Sport- en bewegingsproject Rebus  Nieuwsbrief   februari 2013 (webstek: www.gerebus.be)

1.Momenteel tellen we 26 leden en op onze rekening staat 632,40euro (18 februari). Daar komt allicht nog wat bij van de subsidies van de stad en Vlaanderen voor de werkingskosten.

2.We ontvingen een prijs van 500 euro van de Vlaamse sportfederatie en verenigingen voor verkeersveiligheid voor onze inzet voor verkeersveiligheid. Deze startte met de aanleg van het Bleekpad-Ooievaarsroute aan den bleek en Sascomplex. Die 500 euro kunnen we enkel besteden aan naturaprijzen. Zo krijgt ieder nieuw lid een vergrootglas (waarde: 3,25 euro).

3.De voorbije periode kwamen we bij de stadsdiensten op voor verschillende zaken:

-doodlopende straten:  velen geven toch kans om er door te stappen en te fietsen

-fietsstraten: in deze eerder smalle straten  (stads- en dorpscentra, schoolomgevingen…) krijgt de fietser voorrang

-een strooiplan en –uitrusting om openbare voetpaden, fietspaden en pleinen sneeuw- en ijsvrij te maken en te houden.

Blijft ook onze vraag voor de aanbreng van trapleuningen en aanleg van schuine helling aan beide zijden van de Guilleminbrug en de mogelijkheden om, onder de brug de overkant van de Guilleminlaan  te raken.


4.De prijs voor verkeersveiligheid bekwamen we voor de aanleg van het Bleekpad- en Ooievaarsroute aan den Bleek en omgeving van sascomplex. We maken verder werk voor  een grote ‘openlucht sporthal’ of de ruimste kansen om buiten zich te verplaatsen en te bewegen. Dat betekent wooncentra op maat van rolstoelgebruikers, vrije voetpaden in wooncentra, fiets- en voetwegen tussen wooncentra en deelgemeenten.

5.Zijn er veilige verbindingen tussen de Geraardsbergse wooncentra en deelgemeenten? We willen het verder onderzoeken en deze informatie nemen we op in onze webstek

6. Veel aandacht en werk ging de voorbije tijd uit naar de aanleg van het Maretakpad in het parkje en bos ten westen en ten zuiden van serviceflats ‘De Maretak’ en woonzorgcentrum ‘De Populier’. We willen dat graag met jou instappen op zondag 14 april. Meer info volgt.

Dan kan je ook nog aansluiten bij Rebus tot 1 september met 24 op 24 uur verzekering voor de prijs van  5 euro(stappen en lopen) of 14 euro (fietsen)… en je krijgt er gratis een vergrootglas bij.

7.Op de webstek kan je zien waar de zondagwandelingen starten. Zo starten we zondag 24 februari aan de parking Gavers (bij tuinhuis) aan de Onkerzelestraat.

Rebus 96 -18.2.2013 informatie en vragen bij: Armand Matthijs 0474/279625 Info mag verspreid worden

afbeelding van Armand